Vijesti
BRITANSKI MINISTAR OBJAVIO: "Rasporedili smo bataljon u Bosni i Hercegovini!"
Prije 17 min0
Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ukusan desert koji će obožavati sve generacije. Najbolje od svega? Pravi se od svega tri sastojka.
Gastro
05. Maj 2022 05. Maj 2022
0
Jagode su fino bobičasto voće iz porodice ružavki koje obiluje vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima.
S obzirom na to da otprilike 90 posto njihovog sastava otpada na vodu, jagode su i niskokalorična namirnica.
U sto grama svježeg ploda, nalazi se svega oko 30-ak kalorije.
Jagode su i savršena namirnica za proljetni desert poput kremastog moussea. Riječ je o slatkom, laganom i osvježavajućem desertu za koji vam ne treba mnogo znanja niti vještine u kuhinji.
Postoji nekolicina recepata za pripremu moussea od jagoda - mi vam donosimo najjednostavniji.
Za pripremu će vam biti potrebno tek svježe jagode, šećer i vrhnje za šlag, pokoje kuhinjsko pomagalo i malo strpljenja.
Sastojci za mousse od jagode:
350 g svježih jagoda
250 g vrhnja za šlag
100 g šećera
Priprema moussea od jagoda:
1. Očistite jagode i narežite ih na manje komade.
2. U blenderu ili sjeckalici povrća pretvorite jagode i šećer u pire.
3. U mikseru istucite vrhnje u šlag, pa u njega umiješajte pire od jagoda.
4. Stavite u hladnjak na hlađenje barem jedan sat prije posluživanja, a možete i preko noći.
5. Poslužite ohlađenu kremu sa svježim komadićima jagoda.
Prijatno! :)
(Zadovoljna.hr)
Vijesti
BRITANSKI MINISTAR OBJAVIO: "Rasporedili smo bataljon u Bosni i Hercegovini!"
Prije 17 min0
Svijet
NETANYAHU ĆE POLUDJETI: Trumpov plan koji prvi put spominje palestinsku državu uskoro pred UN-om!
Prije 23 min0
Zdravlje
SPREMA SE VELIKA PROMJENA ZA PUŠAČE: "To je najbolja stvar koju možemo učiniti"
Prije 36 min0
Hronika
NIKO NE ZNA GDJE SU I KAKO SU: U Hrvatskoj nestalo troje tinejdžera
Prije 1h0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
Prije 23h0
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.