TEŠKO PODNIO PORAZ: Đoković otkrio čime ga je Alcaraz frustrirao

"Defintivno sam igrao dobar tenis. Mislim da je to najbolje što sam igrao ove godine", kaže Đoković.

  • Sport

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 3

Novak Đoković čestitao je Carlosu Alcarazu na plasmanu u finale Madrida.

Alcaraz je postao jedini koji je na nekom turniru na šljaci pobjedio i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Đokovića je savladao u subotu sa 6:7 (5), 7:5 i 7:6 (4) poslije tri sata i 38 minuta vrhunskog tenisa.

"Čestitam mu. Veoma dobro je sačuvao svoje nerve. Za nekoga tih godina da odigra tako zrelo, to je impresivno. Zaslužio je pobjedu", priznao je Novak na konferenciji poslije meča.

Opisao je i šta mu je bilo najveći problem tokom veoma dugog meča. Ako se izuzme Alcarazov "teror" drop-šotovima, to je svakako bio njegov kik servis.

"Njegov kik servis ima ovde ogromnu visinu i bilo je strašno teško da se snađem sa takvim lopticama, pošto sa te strane nisam dobro osećao svoj ritern. Servirao je sa mnogo kika da bi sebi stvorio što bolju poziciju", priča Đoković.

Kad se podvuče crta i svedu računi, nije nezadovoljan time kako je odigrao u prijestolnici Španije, prenosi Nova.rs.

"Defintivno sam igrao dobar tenis. Mislim da je to najbolje što sam igrao ove godine. Vjerovatno kad me prođe razočarenje zbog poraza, tad ću moći da izvučem mnogo pozitivnih stvari iz ove nedjelje", istakao je srpski teniser.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...