PLENKOVIĆ PODIGAO HRVATSKU ZASTAVU U KIJEVU: "Hajde sa mnom, Gordane" (VIDEO)

Pozvao ministra vanjskih i evropskih poslova da mu se pridruži

  • Regija

  • 08. Maj 2022  

  • 4

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Kijev gdje se sastao sa predsjednikom te države Volodimirom Zelenskim, predsjednikom tamošnje Vlade Denisom Šmilahom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom.

Plenković je nakon sastanka s ukrajinskim predsjednik na svom profilu na Twitteru objavio kako ga je Zelenskiinformirao o stanju u Ukrajini, kao i o posljedicama ruske invazije.

Kako je objavila Vlada Republike Hrvatske, u sklopu posjeta u Kijev se vratila i hrvatska ambasadorica Anica Djamić koja će nastaviti djelovati iz tog grada odakle je otišla kad su krenuli žestoki ruski napadi.

Kako navode iz Vlade, posjet Ukrajini znak je podrške i solidarnosti, a u videu koji su poslali vidi se kako je hrvatsku zastavu ispred Ambasade Republike Hrvatske u Kijevu digao premijer Plenković.

U trenutku podizanja zastave, pozvao je ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana da mu se pridruži. “Hajde sa mnom, Gordane”, rekao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...