SDA SVE ZNA O KONAKOVIĆU: "Bit će zanimljivo pratiti sa koliko novca će se odužiti Nevenki Tromp za učešće u predizbornoj kampanji"

Iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo oglasili su se povodom izjava Elmedina Konakovića, lidera Naroda i pravde o reviziji presude Međunarodnog suda pravde po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije, ali su i prokomentarisali to što je Nevenka Tromp, profesorica Univerziteta u Amsterdamu dobila status počasne građanke Sarajeva.

  • Politika

  • 09. Maj 2022  09. Maj 2022

  • 14

Naglasili su da Konaković “lažima o reviziji presude gradi predizbornu kampanju” te da su to, kako navode, pokazatelji njegove beskrupuloznosti i spremnosti da zloupotrijebi čak i genocid u Srebrenici zarad svojih političkih ambicija i želje za vlašću.

“Konakovićeva vlast očito je spremna uvrijediti žrtve genocida dodjeljivanjem nagrade Nevenki Tromp, samo kako bi njene istupe prepune manipulacija i neistina koristili kao platforma za predizbornu kampanju. Time pokazuju da su im fotelje važnije od istine, pravde i dostojanstva građana, a naročito porodica žrtava te da nemaju ponuditi ništa osim fabriciranih lažnih afera. Predsjednik Bakir Izetbegović je uradio sve što je bilo u njegovoj moći da pomogne timu eminentnih svjetskih stručnjaka koji je radio na izradi zahtjeva uz podršku domaćih eksperata i udruženja žrtava. To nije bila nikakva izdaja, kako lažno tvrdi Konaković. Izdaja bi bila ne pokušati da se dođe do revizije i pravde”, naveli su iz KO SDA Sarajevo.

Navode da je Konaković izdao žrtve genocida dodjeljivanjem nagrade Nevenki Tromp.

“Upravo je Konaković izdao žrtve genocida i građane KS, dodjeljivanjem nagrade Nevenki Tromp, koautorici izvještaja kojim se negira genocid u Srebrenici i kojeg su vlasti Republike Srbije i ratni zločinac Vojislav Šešelj koristili u odbranama. Bit će zanimljivo pratiti na koji način i sa koliko budžetskog novca će se Konaković pokušati odužiti Tromp za učešće u predizbornoj kampanji i moguće neku novu obmanu o reviziji. Uzimajući u obzir da je prije nekoliko godina za rad na reviziji tražila milion eura, o čemu postoje materijalni dokazi, izvjesno je da bi građani KS mogli platiti visoku cijenu Konakovićevih bolesnih političkih ambicija”, poručili su iz SDA.

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...