ODLUKA KOJA MIJENJA SVE: Biden reaktivirao zakon iz Drugog svjetskog rata, Ukrajinci sad imaju sve što im treba....

Poduprli su ga gotovo svi predstavnici u Kongresu, osim njih deset iz Zastupničkog doma koji su glasali protiv, stoji u saopćenju Bijele kuće.

  • Svijet

  • 10. Maj 2022  10. Maj 2022

  • 8

Američki predsjednik Joe Biden kaže kako se boji da Vladimir Putin nema izlaz iz ukrajinskog rata. Govoreći u Washingtonu, Biden je ruskog predsjednika opisao kao "vrlo proračunatog čovjeka koji nema izlaznu strategiju". "Pokušavam shvatiti šta da radimo u vezi s tim", rekao je Biden.

Dodao je kako je Putin pogrešno vjerovao da će invazija na Ukrajinu razbiti NATO i Evropsku uniju. "Umjesto toga su se Sjedinjene Države i mnoge evropske zemlje zapravo okupile na stranu Ukrajine i postale ujedinjenije", kaže Biden.

Reaktiviran zakon o vojnoj pomoći iz Drugog svjetskog rata

Biden je jučer potpisao zakon koji omogućuje ubrzanje slanja vojne opreme Ukrajini, reaktivirajući zakon iz Drugog svjetskog rata.

"Ukrajinci se svakodnevno bore za život", rekao je Biden u Ovalnom uredu, dodajući: "Ta borba je skupa, ali bi popuštanje pred agresijom bilo još skuplje."

Potpisani dokument "Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022" temelji se na programu iz Drugog svjetskog rata čiji je cilj bio pomoći Evropi da se odupre Hitleru.

Poduprli su ga gotovo svi predstavnici u Kongresu, osim njih deset iz Zastupničkog doma koji su glasali protiv, stoji u saopćenju Bijele kuće.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu Bidenova administracija uputila je vojnu pomoć od oko 3.8 milijardi dolara Kijevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...