SREĆI NEMA KRAJA: Barcelona konačno pronašla kupca za svoj najveći promašaj...

Igrači koji su transferima postigli veću cijenu od njega i danas su samo Neymar i Kylian Mbappe.

  • Sport

  • 10. Maj 2022  10. Maj 2022

  • 0

Barcelona je u ljeto 2018. godine dala bankovna jamstva Liverpoolu u iznosu od 135 miliona eura (podaci s Transfermarkta) i dovela Philippea Coutinha. Igrači koji su transferima postigli veću cijenu od njega i danas su samo Neymar i Kylian Mbappe, no brazilski fudbaler nikad nije opravdao bogatstvo koje je Barca za njega platila. Sad će potpisati za Aston Villu u transferu koji je sitnica usporedi li se s onim od prije četiri godine.

Mundo Deportivo tvrdi da će Coutinho i nakon sezone u kojoj igra na posudbi u Aston Villi ostati u tom engleskom klubu, ali sad kao njegov igrač. Aston Villa će to platiti iznosom koji se kreće između 15 i 20 miliona eura.

Coutinho je nakon sjajnih igara za Liverpool stigao u Barcelonu, no ondje je propustio opravdati silan ulog koji je klub za njega dao. Bio je proslijeđen na posudbu u Bayern, potom i u Aston Villu, koja se obvezala preuzeti veći dio njegove plaće na sebe. Menadžer ekipe Steven Gerrard insistira na njegovom ostanku i njegova će se želja ostvariti, navodi španski izvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...