BURNO NA KOŠEVU: Nakon vječitog derbija, trener FK Sarajevo Aleksandar Vasoski podnio ostavku, razlog je...

Sarajevo je trenutno na četvrtom mjestu u Premijer ligi BiH s 43 boda, dok je Željezničar peti sa 39 bodova uz utakmicu manje.

  • Sport

  • 11. Maj 2022  11. Maj 2022

  • 0

Makedonski fudbalski stručnjak Aleksandar Vasoski podnio je u utorak ostavku na mjesto trenera Fudbalskog kluba Sarajevo.

Vasoski je neočekivanu odluku saopćio na konferenciji za novinare, nakon sarajevskog derbija u kojem je njegov tim odigrao neriješeno 1:1 protiv Željezničara.

"Nisam navikao da imam u karijeri negativan niz rezultata tako da osjećam da je to moja odgovornost. Došao sam s najboljim namjerama u ovaj klub koji je malo težak. Preuzimam na sebe odgovornost", rekao je Vasoski.

Vasoski je za trenera sarajevskog kluba imenovan u januaru ove godine kada je potpisao ugovor do kraja sezone. Na klupi bordo tima bio je u 15 utakmica, u kojima je upisao sedam pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Sarajevo je trenutno na četvrtom mjestu u Premijer ligi BiH s 43 boda, dok je Željezničar peti sa 39 bodova uz utakmicu manje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...