KLASIK U SVIJETU KOSE: Verzija omiljene frizure s kojom želimo uštetati u ljeto (FOTO)

Prema mišljenju stučnjaka za kosu, ova izrasla verzija francuskog boba savršen je odabir za ljetne mjesece.

  • Žena

  • 11. Maj 2022  11. Maj 2022

  • 0

Svaka nova verzija boba vrlo brzo dobije svoje obožavateljice, a jedna koja je popularna već godinama je takozvani francuski bob. On je u međuvremenu dobio i svoju izmijenjenu verziju koja ime nosi po glavnom francuskom gradu, a za koju stručnjaci za kosu vjeruju da će biti ljetni hit.

Kako izgleda taj pariski bob?

On je ažurirana verzija francuskog boba, frizure koja ima svoje mjesto među omiljenim klasicima u svijetu kose.

Francuski bob karakteriziraju dužina kose do usana i prepoznatljivi puni rubovi sa šiškama koje prekrivaju obrve. Pariski bob je pak opuštenija, manje stroga izvedba ove frizure. Kosa je nešto duža, a šiške tanje i mogu se maknuti na stranu, poput šiški-zavjesa što ovu frizuru čini još svestranijom.

Prema mišljenju stučnjaka za kosu, ova izrasla verzija francuskog boba savršen je odabir za ljetne mjesece. Održavanje je lako, a kosa posebno dobro izgleda osušena na svježen zraku i zataknuta iza uha.

Za koga je ova frizura sjajan odabir? 

Pa za sve one kojima je francuski bob postao prekratak kao i za one koji žele kratku, ali ne previše kratku frizuru. Kada je u pitanju stiliziranje, jedna od opcija je polupodignuta kosa koja je omiljeni odabir kada u toplijem dijelu godine želimo što više osloboditi lice, piše Zadovoljna.hr.

Ako vam se pariski bob čini kao frizura s kojom biste mogli uštetati u najtopliji dio godine, u nastavku pogledajte kako izgleda u praksi!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...