MENADŽER TOTTENHAMA ANTONIO CONTE SE PRAVDA: "Pa, United je sedmi sa Ronaldom"

Menadžer Tottenhama Antonio Conte rekao je da je predstojeća utakmica protiv Arsenala u Premier ligi važna u borbi za plasman u Ligu šampiona, a zatim zbog velikog rivalstva dva kluba iz sjevernog Londona.

  • Sport

  • 11. Maj 2022  

  • 0

Fudbaleri Tottenhama dočekuju u četvrtak od 20:45 sati Arsenal u zaostaloj utakmici 22. kola Premier lige. Biće to jedna od ključnih utakmica za raspodjelu preostalih mjesta u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 2022/23.

Menadžer Tottenhama Antonio Conte rekao je da je predstojeća utakmica protiv Arsenala u Premier ligi važna u borbi za plasman u Ligu šampiona, a zatim zbog velikog rivalstva dva kluba iz sjevernog Londona.

“Važna utakmica za nas, želimo da zadržimo šansu za plasman u Ligu šampiona. Isto tako, ovo je derbi sjevernog Londona, znamo rivalitet dva kluba, ali prije svega želimo da pobijedimo i da osvojimo tri boda zbog tabele”, rekao je Conte u izjavi za Sky sport.

Arsenal i Tottenham se bore za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Arsenal ima 66 bodova na četvrtoj poziciji, Tottenham je sa četiri boda manje peti. Iako je na trećem mjestu, ni Chelsea nije još uvijek siguran, s obzirom da su dostižni sa trenutnih 67 bodova.

“Teško da je neko mogao i da zamisli da će se Tottenham boriti za mjesto u Ligi šampiona. Primakli bismo se Arsenalu osvajanjem tri boda i stavili bismo ih pod pritisak”, naveo je italijanski trener.  

Conte nije želio da daje konačnu ocjenu sezone, prepustio je to ljudima iz uprave Tottenhama.

“Ne znam da li je na početku sezone klub namjeravao da se bori za Ligu šampiona. Kad sam došao, Tottenham je bio deveti na tabeli. Ne vjerujem da je klub tada razmišljao o Ligi šampiona, možda o nekom drugom evropskom takmičenju”, kazao je Conte, koji je potom to ilustrovao primerom Manchester Uniteda:

“Oni su prošlu sezonu završili kao drugoplasirani, imaju igrače kao što su Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho i Rafael Varane, a možda završe na šestom ili sedmom mjestu. I vi pričate o neuspjehu Tottenhama? Mislim da je ova sezona vrlo uspješna, posebno zbog odnosa koji sam napravio sa igračima i rezultata koje smo ostvarili otkako sam došao, ali posao nije završen, moramo da završimo posao”, istakao je Conte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...