POLITIČKI PUCANJ U BANJA LUKU: Stanivuković najavio protest građana ispred SNSD-a

Skupštinska većina odbila je na današnjem nastavku zasjedanja odluku o investiranju u toplovodnu mrežu

  • Društvo

  • 11. Maj 2022  

  • 4

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković kazao je da je odbijanje odluke na Skupštini grada kojom je predviđena najveća investicija, vrijedna deset miliona KM, za obnovu i rekonstrukciju toplovodne distributivne mreže – još jedan politički pucanj u Banju Luku.

On je podsjetio da je proteklih nekoliko dana skupštinska većina odbila investiciju u Ramiće koja je mogla donijeti 300 novih radnih mjesta, ali i novi gradski park, a da su ovim posljednjim odbijanjem pokazali da su protiv boljeg grijanja u Banjoj Luci.

"To znači da su nam zabranili investiciju od deset miliona KM ulaganja u  obnovu toplovodne distributivne mreže kako bi građani imali bolje grijanje. Mi ne dajemo sredstva iz budžeta, nego samo dajemo garanciju jer je Grad 49 odsto vlasnik Eko toplane i dužni smo da damo garanciju", pojasnio je gradonačelnik.

Ova investicija je značajna, kako je kazao – jer prvi put nakon 50 godina imamo ulaganje i priliku da riješimo distributivnu toplovodnu mrežu, navodi BN.

"Pritisnuti smo da reagujemo. Prvo pozivam one koji su odbili ovu tačku da sjednemo i razgovaramo pred održavanje vanredne sjednice, te da ovu tačku zajedno sa investicijama u Ramićima stavimo na to vanredno zasjedanje. Ukoliko nisu za to, lično ću pozvati građane na okupljanje ispred SNSD i da sami iskažu svoj stav", poručio je gradonačelnik.

Naime, skupštinska većina odbila je na današnjem nastavku zasjedanja odluku o investiranju u toplovodnu mrežu. Odluku je podržalo 12 odbornika, a 16 je bilo uzdržano, time odluka nije dobila minimalno potreban broj glasova za prolaz, a to je 16.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...