"ZATVORITE PROZORE...": Velika eksplozija u hemijskoj fabrici u Sloveniji, najmanje deset ljudi... (FOTO)

Trenutno zasjeda štab za vanredne situacije.

  • Vijesti

  • 12. Maj 2022  12. Maj 2022

  • 1

U hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja ujutro je odjeknula eksplozija. Policija poziva stanovnike u okolici da zatvore prozore i ne izlaze van.

Policija je u 8.35 ujutro dobila dojavu da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar. Kako je saopćeno iz Policijske uprave Ljubljana, hitne službe su na terenu, a zatvorena je glavna cesta kroz Kočevje.

“Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne kreću se na otvorenom tokom intervencije. Također ne bi smjeli prilaziti mjestu događaja”, rekli su iz policije.

Trenutno zasjeda štab za vanredne situacije.

Gusti crni dim nadvija se nad gradom.

Iz Uprave za zaštitu i spašavanje saopćili su kako je prema posljednjim podacima povrijeđeno više od 10 osoba, jedna je teško opečena.

Primož Velikonja iz Zdravstvenog doma Kočevje rekao je da su u nesreći povrijeđene četiri osobe, od kojih su dvije zadobile toliko teške opekotine da su helikopterom prebačeni u Univerzitetski medicinski centar u Ljubljani.

GROZA ZAHTEVAMO podatke o možni radioaktivnosti

Objavljuje Utrip Vaše ObčineČetvrtak, 12. svibnja 2022.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...