ZLATKO MILETIĆ O SJEDNICI VIJEĆA SIGURNOSTI UN-a: "Schmidt dobio jednu vrstu legatimiteta, ali nije pomenuo najbitniju stvar..."

"(...) a najbitnija stvar je da mi ovdje od korupcije i kriminala ne može da živimo."

  • Politika

  • 12. Maj 2022  12. Maj 2022

  • 9

Zlatko Miletić, delegat Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, je za N1 komentarisao jučerašnju sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a i poruke koje su tom prilikom poslate javnosti.

Ocijenio je da je riječ o omažu stanja u BiH pogotovo, ističe Miletić, s aspekta susjednih zemalja , ali i članica Vijeća sigurnosti.

“Nakon komentara koje su oni davali BiH, mislim da je i svim građanima BiH jasno šta se ovdje dešava”, kazao je Miletić te naglasio je da je ovom prilikom visoki predstavnik dobio jednu vrstu legatimiteta, uprkos protivljenju Kine i Rusije što ipak smatra dobrim, ali da nije zadovoljan njegovim izvještajem.

“Nije pomenuo najbitniju stvar, a najbitnija stvar je da mi ovdje od korupcije i kriminala ne može da živimo. Svi ti politički problemi, uključujući nacionalne, izmjene Ustava i izbornog zakona - suština svega toga je kriminal pojedinih osoba, a koji su ujedno i politički lideri da zaštite svoje interese i zaštita političkih elita.”

Dodao je da je od visokog predstavnika očekivao da pozove pojedine zemlje EU da uvedu sankcije bh. političarima i da se okrenu rješavanju tog pitanja za koje, smatra Miletić, su i ključ rješenja svih drugih političkih, nacionalnih pitanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...