AMERIČKA AMBASADA OSUDILA PRIJETNJE SRĐANU PUHALU: "O bolnim temama treba raspravljati..."

"Oštro osuđujemo nedavne prijetnje smrću upućene Srđanu Puhalu i pozivamo nadležne da ih istraže u potpunosti", naveli su na svom Twitter profilu.

  • Društvo

  • 13. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 6

Ambasada Sjedninjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se povodom prijetnji upućenih analitičari i psihologu Srđanu Puhalu, zbog njegove objave o broju stradale djece u Sarajevu tokom opsade ovog grada.

Iz Ambasade su naveli da SAD vjeruju u javnu razmjenu ideja jer je sloboda govora bitna za demokratsko društvo.

"O bolnim temama, koliko god bile teške, treba raspravljati i konačno ih rješavati otvorenom raspravom s poštovanjem, a ne prijetnjama nasiljem.

Oštro osuđujemo nedavne prijetnje smrću upućene Srđanu Puhalu i pozivamo nadležne da ih istraže u potpunosti", naveli su na svom Twitter profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...