KAFA, KOCKA I JOŠ PONEŠTO: U Brčkom raspisan tender za namirnice "kada se krene na žalost"

Javne nabavke u Bosni i Hercegovini znaju ponuditi i veoma neobične situacije.

  • Šareni svijet

  • 13. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 1

Tako je Brčko distrikt BiH raspisao tender za javnu nabavku potrepština koje bi se nosile na žalost u slučaju smrti nekog od uposlenika Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć.

U specifikaciji se nalaze kafa, šećer u kocki, banane, sokovi sa 100 posto udjela voča.

Da li se radi o neobičnoj novini u ovom dijelu BiH ili je uobičajena praksa te u kojoj fazi je ova javna nabavka, i ono najvažnije, koliko se novca poreskih obveznika namjerava izdvojiti, pokušali smo saznati u nadležnim službama Brčko distrikta BiH, piše Faktor.

Šef finansija trenutno nije na poslu, tako da ne možemo saopćiti nešto više o navedenoj javnoj nabavci. U svakom slučaju, obratite se upitom pa ćemo odgovoriti najvjerovatnije naredne sedmice", kazao je Faktoru Dejan Nišić, portparol Pravosudne komsije Brčko distrikta BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...