IZETBEGOVIĆ ZALEDIO DODIKA: "Dovest će pod sankcije možda i cijeli entitet, NERVOZAN JE!"

Večeras je u programu televizije Hayat gostovao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i delegat Doma naroda državnog Parlamenta.

  • Politika

  • 13. Maj 2022  14. Maj 2022

  • 16

Na poruke iz RS-a kako su bošnjački politički predstavnici opstruirali obraćanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, Izetbegović odgovara da su Džaferović i Schmidt postupili ispravno.

"Vijeće ministara koje predvodi Tegeltija je servisno tijelo Predsjedništva BiH, a Predsjedništvo BiH predstavlja državu u međunarodnim institucijama. Ovaj put je Džaferović kao predsjedavajući odlučio da se obrati i da se sazna istina, faktički je njegovo i Schmidtovo izlaganje veoma slično. Ispravno je postupio. Srbi nisu pomenuti, pomenuti su oni koji ruše državu, Dodik i SNSD", kazao je Bakir Izetbegović za Hayat TV.

Izetbegović kaže kako stvari ne idu kako je Dodik zamislio.

"Stvari ne idu kako je Dodik zamislio, on je otvoren čovjek, znam šta je planirao. Mislio je da se Zapad raspada, da NATO slabi, da se SAD povlači, on je računao na neke snage sa Istoka. Onda je Zapad odgovorio kako je odgovorio i na ovo što on radi i na agresiju Rusije. Dovest će u pod sankcije možda i cijeli entitet, nervozan je", kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...