FRANCUSKA ZABRINULA VUČIĆA: Kosovo ima pravo da se kandiduje za Vijeće Evrope, sada je prioritet…

Dijalog bi „doprinio njihovom evropskom približavanju i trajnoj stabilizaciji Balkana“, navela je ambasada Francuske na svom Twitter nalogu.

  • Regija

  • 14. Maj 2022  

  • 3

Francuska ambasada u Prištini saopćila je da je odluka o podnošenju kandidature za članstvo u Vijeću Evrope na Kosovu kao suverenoj zemlji, te je sada prioritet ponovo pokretanje dijaloga Kosova i Srbije.

Dijalog bi „doprinio njihovom evropskom približavanju i trajnoj stabilizaciji Balkana“, navela je ambasada Francuske na svom Twitter nalogu.

„Pozivamo dvije strane da se u punoj mjeri angažuju na tome i da se uzdrže od svake jednostrane akcije koja bi mogla da podstakne tenzije“, navela je ambasada.

Podsjetimo, nešto ranije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako građane Srbije ne treba čuditi ako u narednim danima čuju riječi podrške Kosovu iz Elizejske palače za članstvo u Vijeću Evrope jer su ih, kako je kazao, oni i stvorili.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...