NEZABILJEŽEN SLUČAJ U SVIJETU NOGOMETA: Reprezentacije Italije i Argentine istovremeno pozvale istog igrača za utakmicu na Wembleyu....

Da bi kuriozitet bio veći, ovo nije obična utakmica, nego pitanje prestiža između pobjednika Europskog prvenstva i pobjednika Copa Americe.

  • Sport

  • 14. Maj 2022  

  • 0

U svijetu nogometa osvanuo je dosad nezabilježen slučaj.

Naime, nogometaš Feyenoorda Marcos Senesi istovremeno je pozvan i u argentinsku i u talijansku reprezentaciju - naravno, za utakmicu koju će ove dvije selekcije odigrati međusobno 1. juna na Wembleyju.

Da bi kuriozitet bio veći, ovo nije obična utakmica, nego pitanje prestiža između pobjednika Europskog prvenstva i pobjednika Copa Americe.

Selektor Roberto Mancini pozvao ga je pod okrilje talijanske zastave jer Senesi ima i talijanski pasoš, iako je rođen u Argentini.

U isto vrijeme na njega računa argentinski izbornik Lionel Scaloni jer je igrač Feyenoorda i bivši nogometaš argentinskog San Lorenza već upisao nastupe za U-20 i U-23 selekcije nacionalne vrste.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...