"SB" NA LICU MJESTA; HEROJI ODBRANE SARAJEVA: Obilježena 30. godišnjica formiranja Odreda policije za specijalne namjene "Lasta" (FOTO)

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na licu mjesta.

  • Vijesti

  • 15. Maj 2022  15. Maj 2022

  • 0

U organizaciji Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ danas je obilježena 30. godišnjica formiranja Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“.

Odred „Lasta“ formiran je 15. maja 1992. godine kao borbena specijalna policijska jedinica čiji je zadatak bio, pored specijalnih policijskih poslova, da obavlja i borbene zadatke. Na teritoriji općine Centar učestvovali su u svim bitkama u kojima su svojim životima sačuvali stanovništvo.

Tokom proteklog rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu 56 pripadnika ovog Odreda je poginuo tokom borbenih dejstava.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na licu mjesta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...