FINSKA DONIJELA HISTORIJSKU ODLUKU: "Podnosimo zahtjev za članstvom u NATO savezu!"

Finski predsjednik i premijerka objavili su da njihova zemlja formalno pokreće proceduru podnošenja zahtjeva

  • Svijet

  • 15. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 1

Finski predsjednik Sauli Niinistö i finska premijerka Sanna Marin objavili su u nedjelju da njihova zemlja formalno pokreće proceduru podnošenja zahtjeva za članstvom u NATO-u.

Predsjednica finske vlade Sanna Marin izjavila je da se nada kako će tamošnji parlament vrlo brzo potvrditi ovakvu odluku, već u sljedećih nekoliko dana te vjeruje da će podrška zastupnika biti velika.

U zajedničkom obraćanju s predsjednikom države u Helsinkiju, Marin je rekla da su i ona i Niinistö bili u bliskom kontaktu s članicama NATO-a kao i s NATO-om samim te da su zahvalni na podršci koju su dosad dobili.

- U Finskoj je još pred nama parlamentarna procedura, ali vjerujem da će naš parlament raspraviti ovu historijsku odluku s odlučnošću i odgovornošću, izjavila je.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...