MUNIRA SUBAŠIĆ BIJESNA NAKON POKRETANJA PRIČE O PROPASTI REVIZIJE: "Nevenki Tromp ću počupati kosu čim je vidim"

Šta je ključno u priči o reviziji?

  • Politika

  • 15. Maj 2022  15. Maj 2022

  • 11

Propast revizije, za FACE su govorili: Amir Ahmić, Sakib Softić, Munira Subašić, Murat Tahirović, Čolaković.

FACE: “Gospođo Subašić, je li Vam žao što je revizija propala?” Munira Subašić: “Nije mi žao proklete revizije; žao mi je mog djeteta!

Da li ste primijetili da većina problema u ovoj zemlji počinje sa -re: revizija, respiratori, revizionizam, restitucija, registar, reket… Revizija – novinarski ne odustajemo. Prije nego što vidite novu ekskluzivu koja će vas šokirati, idemo redom – po izjave ključnih učesnika u procesu, preciznije onih koje je politika, neka oproste, angažovala, iskoristila, odbacila i na kraju čak optužila da su oni krivi za propast revizije iako su, kao, eto, sve učinili da revizija prođe. Šta je ključno u priči o reviziji? To što svaki učesnik, od Izetbegovića do agenta Softića, u svih deset godina prostora za pokretanje revizije daje, jedne godine, jednog mjeseca, jednu izjavu, a onda sam sebe demantuje drugom izjavom ili potezom. Krivci se vade iz belaja upravo na tome – na svojim zbunjitis izjavama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...