EFENDIJA VELIĆ O EUROSONGU: "Imali smo odličnu pjesmu 1993. ali nismo pobijedili kao Ukrajina, jer Evropa nije 'velika'"

Osvrt efendije na sinoćnji Eurosong

  • Društvo

  • 15. Maj 2022  

  • 3

Sinoćnju pobjedu Ukrajine na takmičenju Eurosonga prokomentarisao je Muhamed ef. Velić, imam Ferhadija džamije u Sarajevu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Prave se paralele između sinošnjeg nastupa i pobjede Ukrajine na Eurosongu i našeg nastupa te preteške 1993. godine. Navodi se dosta sličnosti, naravno, i razlika koje su bile presudne da Ukrajina pobijedi a mi nažalost nismo. A imali smo odličnu pjesmu “Sva bol svijeta”. Možemo se složiti s navedenim razlikama i zašto mi nismo pobijedili na Eurosnogu a Ukrajinci jesu, samo jedna nije navedena, a o njoj se diskretno šuti, a to je da smo mi, ipak, muslimani, a Evropa nije toliko “velika”, kako se čini", napisao je ef. Velić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...