HOROR NA PIJACI: Najmanje dvije osobe su poginule, a tri su ranjene u pucnjavi koja je izbila nakon svađe...

Dvoje mogućih osumnjičenika zadržano je na mjestu događaja, a treći mogući osumnjičenik je prebačen u bolnicu.

  • Hronika

  • 16. Maj 2022  

  • 0

Najmanje jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene u pucnjavi iz vatrenog oružja u jednoj crkvi u Laguna Woodsu u Kaliforniji, saopćile su vlasti.

“Jedna osoba je ubijena, četiri su teško ozlijeđene, a jedna osoba je zadobila lakše ozljede u pucnjavi unutar prezbiterijanske crkve,” objavio je ured šerifa okruga Orange na Twitteru. Sve žrtve su odrasle osobe, saoopćio je šerifov ured.

Ured šerifa je dodao kako je privedena jedna osoba i da je pronađeno oružje koje je možda korišteno u napadu.

Pucnjava je prijavljena oko 13:26 po lokalnom vremenu, saopćile su vlasti, međutim nisu dale nikakvu izjavu o mogućem motivu pucnjave u crkvi.

Laguna Woods je grad u južnoj Kaliforniji od oko 16.000 ljudi, a udaljen je oko 80 kilometara od Los Angelesa.

Pucnjava i u Houstonu

Do pucnjave je došlo i na jednoj od tržnica u Houstonu. Najmanje dvije osobe su poginule, a tri su ranjene.

“Do pucnjave je došlo nakon svađe, u kojoj je sudjelovalo pet osoba,” navodi šerifov ured.

Dvoje mogućih osumnjičenika zadržano je na mjestu događaja, a treći mogući osumnjičenik je prebačen u bolnicu. Pronađena su i najmanje dva pištolja, saopćile su vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...