USPJEŠNA AKCIJA GSS-a NOVI GRAD SARAJEVO: Nestali mladić iz Sarajeva pronađen povrijeđen na padinama sela Ulog

U ovoj potrazi je učestvovalo 19 pripadnika Spasilačke službe Wolf i GSS Novi Grad Sarajevo, kao i članovi porodice.

  • Hronika

  • 16. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 0

Spasioci su sinoć oko 23.30 sati na padinama sela Ulog pronašli mladića inicijala I. A. (2001. godište) iz Sarajeva, čiji im je nestanak prijavljen u nedjelju u 19.15 sati, saopćila je Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Kako su naveli, porodica mladića prijavila im je sinoć u 19.15 sati da je na lokalitetu Crvanjskog jezera / Ulog nestao mladić. Odmah po dojavi zajedno sa kolegama Spasilačke službe Wolf iz Foče pokrenuli su potragu.

- U 23.30 sati nestali mladić je pronađen na padinama sela Ulog. Imao je povredu lijeve potkoljenice, a bio je pothlađen i dezorijentisan. Pružili smo mu prvu pomoć, utoplili ga i prevezli do Hitne pomoći Kantona Sarajevo - saopćili su iz GSS Novi Grad Sarajevo.

U ovoj potrazi je učestvovalo 19 pripadnika Spasilačke službe Wolf i GSS Novi Grad Sarajevo, kao i članovi porodice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...