KONAKOVIĆ O PRILOGU TELEVIZIJE "FACE": "Kad postavimo pitanja o zahtjevu za reviziju presude krene sa druge strane mašinerija sa napadima..."

Lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković osvrno se u svom posljednjem Facebook statusu na prilog sarajevske televizije "Face" poručivši da aktualiziranje priče o reviziji tužbe BiH protiv Srbije nije izborna kampanja te da će izbore "dobiti lagano". 

  • Mini market

  • 16. Maj 2022  16. Maj 2022

  • 4

Facebook status Elmedina Konakovića prenosimo u cjelosti: 

"Kad postavimo pitanja o zahtjevu za reviziju presude krene sa druge strane mašinerija sa napadima, uvredama i najgorim lažima o nama koji pitamo.

Odgovore ne dobijemo, nikad.  

U pauzama se ponekad pozovu na autoritet advokata koji je vodio pravni tim u procesu revizije.  

Taj advokat, David Scheffer, priznao je da su zahtjev za reviziju pisali STUDENTI sa njegovog fakulteta i da su te podatke koristili za istraživanja u okviru svojih akademskih ciljeva.  

Ključnu pravnu borbu naše domovine za istinu i pravdu naši su minderaši dakle povjerili studentima. Umjesto odgovora kažu da ovo radimo zbog izbora i da je politička kampanja.  

Da ponovim, izbore ćemo dobiti lagano, zbog Binasa, Ginexa, Zraka, svih uništenih preduzeća, zbog vaših partijskih zapošljavanja, namještenih tendera, trgovine sa HDZ/SNSD u kojoj ste državu isporučili zbog KCUS-a, OSA-e i još nekoliko pozicija, zbog beznađa i strahova koje nudite srušićemo taj nakaradni sistem. 

Od istine o reviziji nećemo odustati zbog naše djece, naše budućnosti, naše bolne prošlosti i svih naših žrtava. Studentima ste dali da pišu zahtjev, umjesto da angažujete najbolje timove istražitelja da svaki kamen na Balkanu dignu i nađu dokaze o onom što svi znamo, dokaze da je Srbija agresor na BiH. 

Izbore ćete izgubiti, a za ovo ćete odgovarati", poručio je Konaković.  

Kad postavimo pitanja o zahtjevu za reviziju presude krene sa druge strane mašinerija sa napadima, uvredama i najgorim...

Posted by Elmedin Konakovic on Sunday, 15 May 2022

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...