UHAPŠEN ZBOG PREVARE: Lažno se predstavljao da radi u Ambasadi SAD-a i uzimao 5.000 KM za "zapošljavanje"

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS uhapsili su muškarca inicijala K. K. zbog krivičnog djela prevara. 

  • Vijesti

  • 16. Maj 2022  

  • 0

On se sumnjiči da je tokom 2022. godine doveo u zabludu više osoba lažno se predstavljajući da je uposlenik Ambasade SAD-a u Sarajevu i da je osnivač američke firme “Academy” za koju traži uposlenike kojima je potrebna nostrifikacija diplome o stečenom zvanju u BiH.

Tako je od dvije osobe uzeo novac u iznosu od 5.000 KM, dok je treća odbila dati, nakon što joj je tražio 2.260 KM za fiktivno zaposlenje.

Tužilaštvo KS vrši provjere za još deset osoba koje bi mogle biti oštećene u ovom slučaju.

Osumnjičenom je nakon ispitivanja postupajući tužilac predložio određivanje pritvora Općinskom sudu u Sarajevu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...