BIJES I OČAJ U HERCEGOVINI ZBOG KOMŠIĆEVOG GOSTOVANJA NA HRT-u: "Plenkovićev HDZ je izdao bh. Hrvate, nema nikavu namjeru uraditi išta što bi..."

Nezadovoljstvo Komšićevim gostovanjem na HRT-u i Stankovićevim vođenjem emisije pokazali su brojni "herceg-bosanski" mediji, a najdalje je otišao radikalni portal "Poskok.info", koji je Javni servis Republike Hrvatske brutalno napao. 

  • Mini market

  • 16. Maj 2022  16. Maj 2022

  • 7

Željko Komšić je gostovao na HRT-u u emisiji "Nedjeljom u 2" voditelja Aleksandra Stankovića, a "herceg-bosanski" portal "Bild.ba", posvetio je danas toj temi nekoliko tekstova jer, kako pišu, istu "smatraju važnom s obzirom na to da je upravo Komšić najveći simbol hrvatske obespravljenosti u BiH u proteklih 20 godina".

"Emisija je bila loša, mekana, negledljiva i bez ijednog težeg pitanja od strane Stankovića, a što je pomalo sramotno s obzirom na to da se zna kako Stanković zna biti oštar, objektivan, ali oštar kad treba. Ovdje se ponašao kao da razgovara s nekim privatno na kavi i želi ga bolje upoznati", piše "Herceg-bosanski" portal "Bild". 

Komentar na gostovanje Komšića u Nu2 za "Bild.ba" dao je i Mario Karamtić, predsjednik HSS-a u BiH.

Karamatiću je, kako kaže, bilo neugodno gledati kako Komšić hvali Plenkovića, a napada Milanovića.

“U najmanju ruku degutantno je bilo gledati čovjeka koji već 16 godina parazitira na hrvatskim pozicijama u BiH, na koje dolazi antihrvatskom retorikom, kako u mediju koji je realno u vlasništvu HDZ-a RH, koji imenuje rukovodeće funkcije na istome, hvali Plenkovića koji je kao opasan za bošnjačku stranu u BiH zbog svojega utjecaja u Briselu, a minimizira aktivnosti predsjednika Milanovića u boju za ravnopravnost bh. Hrvata”, rekao je lider HSS-a u BiH za Bild.ba.

Karamatić je podsjetio i na izjavu ministra Radmana i zaključio da je hrvatski HDZ još jednom izdao Hrvate u BiH.

“Očito se gostovanje na HTV-u može platiti naručenim pamfletima i očito je HTV-ovim ugošćavanjem spao na razinu Bujice i gostovanja Vojislava Šešelja u istoj. Ako ovim Komšićevim naručenim političkim porukama o ‘opasnom Plenkoviću’ pribrojimo jučerašnju izjavu ministra vanjskih poslova RH, Grlić Radmana, kako u cijelosti podupire ulazak Finske i Švedske u NATO i kako očekuje da se postigne dogovor o tome s Turskom koja isti uvjetuje, jasno je da bh. Hrvate HDZ RH još jednom izdaje i kako nema nikavu namjeru uraditi išta što bi moglo ugroziti njihovu odanost Briselu”, zaključio je Karamatić u izjavi za Bild.ba.

Nezadovoljstvo Komšićevim gostovanjem na HRT-u i Stankovićevim vođenjem emisije pokazali su i drugi "herceg-bosanski" mediji, a najdalje je otišao radikalni portal "Poskok.info", koji je Javni servis Republike Hrvatske brutalno napao. 

Ovo su samo neki od naslova portala "Poskok".

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...