VULIN ZAVAPIO NA SVA USTA: "Protiv Srbije se vodi specijalni rat..."

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se protiv Srbije vodi specijalni rat. Oglasio se nakon današnjih dojava o bombama po beogradskim školama i šire.

  • Regija

  • 16. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, oglasio se nakon današnjih dojava o bombama širom Beograda. Njegovo saopćenje sa stranice srbijanskog MUP-a prenosimo u cijelosti.

"Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Prijetnje iz raznih evropskih zemalja prijete adresama institucija, novinskih kuća i preduzeća. Napade na našu zemlju nije pokrenuo niti izveo niti jedan pojedinac, to su masovni, organizirani i vrlo skupi hakerski napadi, vođeni iz raznih centara za hibridno ratovanje.

Samo vrijednost opreme potrebne za udar ovakvog obima i snage kakav je bio danas prelazi sto hiljada eura, ali šteta nanesena u izgubljenim radnim satima i obustavi privrede je milionska. Kako bi se razumjelo koliko je napad organiziran i skup, informacija govori i da se oprema uništava odmah nakon napada, tako da se ne može sa sigurnošću utvrditi gdje se napad dogodio.

Dojave o setu eksplozivnih naprava u funkciji su izazivanja uznemiravanja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane voditi samostalnu politiku i da donosi odluke pod pritiskom i strahom.

Pozivam građane da budu disciplinovani i suzdržani, da ne paničare i da poštuju zapovijedi koje im policija izdaje tokom postupanja.

MUP se svim silama trudi da što prije izvrši inspekciju napadnutih institucija i normalizira život. Također, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji s Višim državnim tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, čini sve kako bi se ubrzao proces međunarodne pravne pomoći putem kontakt tačaka uspostavljenih u skladu s Budimpeštanskom konvencijom.

Sve zakonom propisane policijske radnje provedene su pravodobno i detaljno. Protiv Srbije se vodi specijalni rat i mi moramo biti spremni izdržati",  zaključio je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...