U CKRVI SVETOG JOSIPA: U Sarajevu održana sveta misa za Ivicu Osima

Crkva je bila puna, a misi su prisustvovala Osimova djeca, operni prvak Ivica Šarić, bivši dogradonačelnik Sarajeva, te brojni vjernici i Osimovi prijatelji.

  • Vijesti

  • 16. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 0

U Crkvi svetog Josipa na Marijin Dvoru u Sarajevu održana je Sveta misa zadušnica za Ivicu Osima, velikana bosanskohercegovačkog i nogometa širih prostora. 

Euharistiju je predvodio mr. don Luka Brković uz koncelebraciju mons. prof. dr. Franje Topića, mjesnog župnika mons. dr. Antu Ćosića i  druge. Crkva je bila puna, a misi su prisustvovala Osimova djeca, operni prvak Ivica Šarić, bivši dogradonačelnik Sarajeva, te brojni vjernici i Osimovi prijatelji.

Pjevala je i svirala grupa mladih, pojačana Ivicom Šarićem i Draganom Pavlovićem. Pjevano je uz ostalo 'Bliže, o Bože moj', a Šarić je impresivno otpjevao Ave Maria.

Profesor Topić istaknuo je Osimovu ljubav prema čovjeku te da je kao selektor nacionalnog tima Japana puno doprinio razvoju nogometa u Japanu, ali ih i naučio mnogim ljudskim vrijednostima.

- Misa znači i zahvala pa je i ova Misa bila zahvala Osimu za sve dobro koje je učinio za nogomet i Bosnu i Hercegovinu, molitva da počiva u miru Božjem. 

Po završetku liturgije, pred crkvom je upriličeno druženje u spomen na druželjubivog Ivicu Osima, prenosi Fena. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...