NIJE GA ŠTEDIO: Plenković Milanovića prozvao "huškačem kojeg slavi Moskva"

"Htio je pokriti svoju rabotu oko pomilovanja...", rekao je Plenković.

  • Regija

  • 16. Maj 2022  16. Maj 2022

  • 0

Nakon poslijepodnevne sjednice HDZ-ovog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, predsjednik stranke i premijer Hrvatske Andrej Plenković obratio se novinarima u ponedjeljak.

Presuda Ustavnog suda kako je Mostova referendumska inicijativa neustavna, bila je nezaobilazna, a Plenković je ustvrdio kako je ona bila očekivana, ali i kako nije znao što će odlučiti.

“Mislim da je Ustavni sud jako dobro objasnio odluku. Da je cijela ova ispolitizirana inicijativa koju su predvodili antivakseri. Nemojmo govoriti da je ovo inicijativa koja nema politički background. Ustavni sud je gledao pitanja, analizirao ih, stavio ih u kontekst hrvatskog Ustava i našeg pravnog poretka i donio odluku”, komentirao je Plenković odbacivši ideje kako je taj sud marioneta vlasti.

Predsjednik u živom pijesku

Osvrnuvši se na izjavu predsjednika Milanovića kako treba ukinuti Ustavni sud, sarkastično je ocijenio “briljantnom umotvorinom” odbacivši predsjednikove navode kako je tom odlukom deset sudaca izvelo državni udar.

Milanović se iz živog pijeska hvata za svaku grančicu da se ne bi utopio. Izletio je s inicijativom o blokadi Finske i Švedske da napadne nas da smo udbaši. Htio je pokriti svoju rabotu oko pomilovanja. Vlada u njegovom cirkusu neće sudjelovati”, rekao je Plenković komentirajući Milanovićeve izjave o ulasku Finske i Švedske u NATO.

Dodao je i kako nema planova za posao u Bruxellesu, te zamolio DORH da ne sluša “huškanje čovjeka kojeg hvali Moskva” protiv ministra odbrane Banožića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...