TEGELTIJA ZAKAZAO TELEFONSKU SJEDNICU VIJEĆA MINISTARA: Jedina tačka dnevnog reda odobravanje novca za izbore

Predsjedavajući Vijeća ministara je do sada ignorisao sve zahtjeve CIK-a.

  • Vijesti

  • 17. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 2

Novac za predstojeće opće izbore u BiH će, po svemu sudeći, biti osiguran. Nakon brojnih pritisaka međunarodnih predstavnika, a posljednji u nizu je bila poruka komesara za proširenje Olivera Varhelyija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je odlučio da sazove sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je kako osigurati novac za održavanje izbora.

"Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zakazao telefonsku sjednicu Vijeća ministara. Jedina tačka dnevnog reda - odobravanje novca za održavanje Općih izbora 2022", objavio je portal Istraga.ba na Twitteru.

Kako smo uspjeli saznati iz Vijeća ministara, sjednica je zakazana za danas, sa početkom u 14 sati. Prema prijedlogu, kojeg je Tegeltija proslijedio ministrima, predviđeno je da se potreban iznos od 12,5 miliona KM osigura iz akumuliranog viška prihoda, odnosno upravo onako kako je predložio CIK.

Međutim, bit će zanimljivo vidjeti kako će glasati ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, koji je ranije dao negativno mišljenje na ovaj prijedlog, a da bi ova odluka bila usvojena potrebno je da, osim natpolovičnog broja glasova ministara dobije podršku i sva tri člana rukovodstva Vijeća ministara, odnosno Zorana Tegeltije, Bisere Turković i Vjekoslava Bevande.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...