VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Pojavili su se lažni električari i naplaćuju izmještanje brojila, a besplatno je

“Elektrokrajina” je danas upozorila javnost da je više građana na području Banje Luke i Prijedora prijavilo da su ih obilazile nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici ovog preduzeća, te na licu mjesta traže naplatu radova na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz domaćinstava na električne stubove.

  • Vijesti

  • 17. Maj 2022  

  • 0

“Jedan od ovih slučajeva proteklih dana je prijavljen u Ulici manastira Gomionice u banjalučkom naselju Srpske toplice”, navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje “Elektrokrajina” je ove nezakonite aktivnosti prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a.

“Pozivamo građane da ne nasjedaju na pomenute nelegalne ponude, jer ‘Elektrokrajina’ naplatu usluga ne obavlja na licu mjesta niti u gotovini, već isključivo preko žiro-računa u komercijalnim bankama. Ističemo, također, da radove na izmještanju brojila iz objekata potrošnje obavljamo besplatno, u sklopu naših redovnih aktivnosti ovlaštenih radnika ovog preduzeća”, navodi se u saopćenju.

Pomenuto preduzeće je apelovalo na građane da svaku nepoznatu osobu koja u ime “Elektrokrajine” traži naplatu usluga na licu mjesta i u gotovini prijave MUP RS na broj 122 i Uslužnom centru “Elektrokrajine” na broj 0800 50 116, piše Srpska Info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...