IZGRADNJA U TOKU GODINE: Gradonačelnik Banja Luke objavio izgled spomenika borcima Vojske RS (VIDEO)

"Postaće ovo jedan od simbola našeg grada, a plan je da izgradnja spomen-obilježja započne ove godine", kaže Stanivuković.

  • Društvo

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 1

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke objavio je kako će izgledati centralni spomenik ubijenim borcima Vojske Republike Srpske.

Stanivuković je osim videa na Facebooku napisao sljedeće: 

“MONUMENTALNO CENTRALNO SPOMEN-OBILJEŽJE POGINULIM BORCIMA, na koje se čeka 30 godina, izgledaće ovako. Postaće ovo jedan od simbola našeg grada, a plan je da izgradnja spomen-obilježja započne ove godine.

Ovo je rad koji je odnio pobjedu na međunarodnom konkursu na koji je pristiglo 38 radova, a pred komisijom nije bio nimalo lak zadatak”, naveo je Stanivuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...