SUTRA ISTIČE ROK ZA OSIGURAVANJE NOVCA ZA IZBORE, OGREŠEVIĆ: "Schmidt više nema šta čekati da iskoristi bonske ovlasti"

On je kazao kako je potrebno nametnuti ono što kadrovi HDZ-a u Vijeću ministara odbijaju izglasati.

  • Politika

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 0

Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Bosne i Hercegovine Nermin Ogrešević pozvao je visokog predstavnika Christiana Schmidta da, u skladu sa bonskim ovlastima, nametne odluku o finansiranju Općih izbora u 2022. godini.

On je kazao kako je potrebno nametnuti ono što kadrovi HDZ-a u Vijeću ministara odbijaju izglasati.

"Sutra ističe rok za osiguravanje novca za organizaciju Općih izbora. Jučerašnjim odbijanjem ministara iz HDZ-a da podrže usvajanje Prijedloga odluke o odobravanju raspodjele i korištenja dijela prenesenih sredstava akumuliranog viška prihoda iz prethodnih godina, Dragan Čović je svima jasno stavio do znanja da neće odustati, nego će iskoristiti sva moguća sredstva kako bi blokirao održavanje Općih izbora", rekao je.

To je nazvao direktnim udarom na državni poredak i osnovna demokratska prava građana da biraju svoje predstavnike u vlasti i budu birani.

"S obzirom na to da su iz međunarodnih institucija poručili da neće uplaćivati nikakav novac CIK-u, na potezu je visoki predstavnik Christian Schmidt, koji nema više šta čekati, nego svojim odlukama treba osigurati potrebni novac za provođenje Općih izbora 2022. godine", naveo je Ogrešević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...