PDP U DILEMI: Draško Stanivuković razmišlja hoće li biti nosilac liste za NSRS

Da odboru neće prisustvovati znalo se i ranije, ali nikome u PDP-u nije palo na pamet da pomjeri sjednicu. Izvori u partiji trvde da je Stanivuković za najuže rukovodstvo stranke, već mjesecima posljednja rupa na svirali.

  • Politika

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 0

Osim kandidature Jelene Trivić, u PDP-u više ništa nije konačno. Pa tako ni tvrdnja lidera partije, da će nosilac liste za Narodnu skupštinu biti Draško Stanivuković. Da je sve to upitno, priznaje i Stanivuković kojeg izgleda niko ništa i nije pitao. Dok je Glavni odbor donosio odluke, on je trčao sa preprekama. Da odboru neće prisustvovati znalo se i ranije, ali nikome u PDP-u nije palo na pamet da pomjeri sjednicu. Izvori u partiji trvde da je Stanivuković za najuže rukovodstvo stranke, već mjesecima posljednja rupa na svirali.

"Postoji još mnogo razgovora do tako nečeg. Stvar je konačna onog trenutka kada se vaše ime i prezime preda Centralnoj izbornoj komisiji. To se još nije desilo. - Je l' Vi možda imate neke uslove da budete nosilac liste? - Gledajte, nisam neko ko postavlja uslove. Meni su važni principi. Imam određene pricipe kako sagledavam i na koji način. O tome razgovaramo", kaže Draško Stanivuković, predsjednik GO PDP-a Banjaluka.

"Sa Jelenom Trivić Stanivuković sigurno ne razgovara. Osam mjeseci gotovo da nisu razmijenili nijednu riječ", otkrivaju izvori iz PDP-a, prenosi ATV BL.

Dok Trivić uveliko vodi kampanju za predstojeće izbore, u tome ne traži podršku bivšeg saborca.

"Ako kaže da joj trebam 22 posto ja ću biti 22 posto učešća. - Kada Vam je posljednji put tražila podršku? - Pa evo, mislim, kapamnja je tek počela, ona će procjenjivati", rekao je Stanivuković.

Kako stvari stoje, Trivićki su leđa okrenuli i SDS-ovci. Mirko Šarović nedavno se družio sa liderom DNS-a, koji nikada nije podržao kandidaturu Jelene Trivić. Lider SDS-a, tvrdi Nenad Nešić, tražio je podršku isključivo za SDS-ovog kandidata.

"Bilo je između ostalog i priča da li da podržimo mi gospodina Šarovića ili nekoga iz SDS-a. Koliko sam ja shvatio prvenstveno gospodina Šarovića. Ja sam rekao da u ovom trenutku zaista to bi bilo možda i neozbiljno od mene i da ćemo mi u narednom periodu djelovati u skladu sa organima naše političke partije", kaže Nenad Nešić, lider DNS-a.

Iako se spekuliše da će to biti Mirko Šarović, u SDS-u i dalje kalkulišu sa objavom svog kandidata. U PDP-u su, čini se, morali da odaberu Jelenu Trivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...