ŽELJKA SE POSIPA PEPELOM: "Nije tačno da su uvede sankcije Rusiji"

Govoreći o krizi u Ukrajini, Cvijanović je navela da je ovaj svijet postao takav da u njemu nema prave diplomatije i, nažalost, primjenjuje se sila.

  • Politika

  • 18. Maj 2022  

  • 5

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović rekla je da nije donesena nikakva relevantna odluka pred relevantnim organima ili institucijama Bosne i Hercegovine zaduženim za vanjsku politiku o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji te navela da su netačni navodi u pojedinim medijima da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik uveo sankcije Rusiji.

"Predsjedništvo BiH nije se bavilo pitanjima koja bi mogla da produkuju neki stav ili platformu koja bi trebalo da posluži u svijetu da sprovodi tu politiku", rekla je Cvijanović i naglasila da formalno nema domaće odluke u tom smislu.

Govoreći o krizi u Ukrajini, Cvijanović je navela da je ovaj svijet postao takav da u njemu nema prave diplomatije i, nažalost, primjenjuje se sila.

"Jedna sila je oružana, a s druge strane imate silu koja se ogleda kroz različite sankcije koje pogađaju svakog čovjeka", istakla je Cvijanović navodeći da RS ne želi nikome rat, niti da učestvuje u bilo kojem sukobu, kao ni da sluša ikoga sa strane, osim svoje građane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...