REZULTATI BI VAS MOGLI IZNENADITI: Ovi automobili su najotporniji na krađe...

Mnogi proizvođači žale se na Thatchamovu testnu proceduru, tvrdeći da nisu upoznati kako se automobili ocjenjuju.

  • Auto

  • 19. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 0

Kompanija koja se bavi sigurnošću automobobila i dio je Euro NCAP koncerna, Thatcham Research, testirala je otpornost na krađu novih modela automobila.

Na testu je bilo jedanaest vozila, a ocjene su od 1 do 5. Nimalo spektakularnu ‘dvojku’ dobili su Ford Mondeo, Toyota Corolla, Lexus UX, Hyundai Nexo (SUV na gorive ćelije vodika), Kia Proceed i Porsche Macan.

Dakle, nema nekog tipičnog uzorka, u ovoj skupini su premium vozila i automobili za manje imćunu publiku. Kod svih ovih automobila ocjene za većinu zaštitnih sustava su dobre, ali svih pet modela pokazalo se neotpornima na krađu takozvanim relejnim kutijama – uređajima koji preuzimaju signal s daljinskog ključa i omogućavaju kradljivcima elegantan ulazak u automobil i njegovo pokretanje.


Najvišu ocjenu zaslužili su Mercedes B klasa, Audi E-tron, Jaguar XE i Range Rover Evoque, koji imaju superiorne sustave zaštite od krađe, a iz Thatchama su osobito pohvalili sigurniju wireless tehnologiju njihovih daljinskih ključeva te mogućnost da ne emitiraju signal kad nisu u uporabi. Tako onemogućuju lopovima da pomoću relejnih kutija otključaju automobil.

Najlošiju ocjenu dobio je Suzuki Jimny, koji ima zaštitu od krađe na razini supermarketa bez sigurnosnih kamera u najopasnijem dijelu opasnog grada – dakle, gotovo nikakvu. Mnogi proizvođači žale se na Thatchamovu testnu proceduru, tvrde da nisu upoznati kako se automobili ocjenjuju, odnosno Hyundai naglašava da je testirani Nexo bio pretprodukcijski model.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...