BIVŠI ČLAN RUSKOG GLAVNOG STOŽERA KOJI JE ŠOKIRAO NACIJU IMA NOVU TEORIJU: "Ukrajince čeka neugodno iznenađenje..."

Samo dan nakon što je kritizirao ruske vojne operacije u Ukrajini rekavši da bi se situacija za Rusiju mogla "pogoršati", Hodarjonok ima novu teoriju.

  • Svijet

  • 19. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 2

Ruski analitičar i bivši član Glavne operativne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga Ruske Federacije Mihail Hodarjonok rekao je da je svaki razgovor o tome da je Ukrajina sposobna za protunapad "veliko pretjerivanje", samo dan nakon što je kritizirao ruske vojne operacije u Ukrajini rekavši da bi se situacija za Rusiju mogla "pogoršati".

"Kada ljudi govore o tome da je Ukrajina stekla sposobnost protunapada, to je veliko pretjerivanje. A što se tiče akcija našeg vrhovnog zapovjedništva, postoje svi razlozi vjerovati da će provedba ovih planova u vrlo bliskoj budućnosti Ukrajini donijeti neugodno iznenađenje", rekao je Hodarjonok na ruskoj državnoj televiziji u srijedu.

Također je poručio da bi bilo nemoguće da ukrajinske oružane snage steknu zračnu nadmoć u sljedećih nekoliko mjeseci, a u smislu stjecanja pomorske nadmoći, rekao je: "Dok je naša Crnomorska flota u Crnom moru, ukrajinska prevlast ne dolazi u obzir."

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...