ČOVIĆEV PLAN "B": Danas ističe rok, zbog blokada i nedostatka novca CIK BiH poništava dio javnih nabavki za izbore...

Također na sjednici će se naći i Prijedlog Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog rada i rada u dane državnih praznika.

  • Politika

  • 19. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 2

Centralna izborna komisija BiH našla se u nezavidnoj poziciji jer vlast na državnom nivou nije osigurala 12.528.000,00 KM potrebnih za pripremu i provođenje izbornog procesa 2. oktobra 2022. godine, iako danas ističe rok od 15 dana od dana raspisivanja izbora 4. maja.

Naime, CIK je u 10 sati zakazao sjednicu na kojoj će morati poništiti određene odluke koje se tiču nabavke određenih materijala.

Kako su naveli u jučerašnjem saopćenju neosiguranje sredstava u zakonom propisanom roku već je proizvelo određene radnje koje mogu ugroziti izborni proces pa će morati poništiti već provedene postupke javnih nabavki.

Također na sjednici će se naći i Prijedlog Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog rada i rada u dane državnih praznika.

Riječ je o zahtjevu nadležnim institucijama u BiH o pružanju pomoći u pogledu upućivanja na rad u CIK BiH određenog broja službenika, uvođenje prekovremenog rada, rada u neradne dane, noćnog rada i rada u dane državnih praznika, a zbog nemogućnosti da, kao uvijek do sada, angažira se dodatno osoblje za rad u Sekretarijatu Centralne izborne komisije BiH.

Na dnevnom redu je Prijedlog Odluke o poništenju postupka za štampanje i pakovanje privremenih i konačnih biračkih spiskova, štampanje koverata i oznaka za biračka mjesta, štampanje obrazaca za biračka mjesta, izborne komisije i Glavni centar za brojanje i štampanje postera za biračka mjesta i izborne komisije, izrada fascikli sa vodenim žigom i štampanje certifikata za dodjelu mandata.

Također Prijedlog Odluke o poništenju postupka nabavka ambalažnog materijala (PVC vreće) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, nabavka ambalažnog materijala (kartonske kutije) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...