METEREOLOG SLADIĆ NAJAVIO VRIJEME ZA VIKEND: U petak i subotu ponovo neobično vrijeme za maj

Sladić je na Facebook profilu napisao da nam se, nakon nešto hladnijeg jutra u četvrtak, već od sutra vraćaju ljetne temperature.

  • Vijesti

  • 19. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 0

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić upozorio je bh. građane da se jutros toplo obuku na posao jer je bilo hladno, a sada predviđa da će nam za dane vikenda trebati klima.

Sladić je na Facebook profilu napisao da nam se, nakon nešto hladnijeg jutra u četvrtak, već od sutra vraćaju ljetne temperature.

Kaže da će u subotu temperature ići čak i do 35 stepeni što je više karakteristično za juli ili august nego za maj.

"Bjelašnica mjeri trenutno -1 °C, Sarajevo-Butmir 6 °C, a Bjelave 8 °C. Do jutra prognozirana temperatura je svega na Butmiru do 2 °C, odnosno 4 °C na Bjelavama. Utoplite se prije polaska na posao. U petak ponovo ljetne vrućine, u subotu i do 35 °C", napisao je sinoć u ponoć Nedim Sladić.

Jedan od Facebook korisnika mu je napisao da je upalio grijanje, na šta je Sladić odgovorio 'u petak i subotu ćeš klimu', prenosi Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...