SVAĐA NA DVORU: Polubrat kralja Jordana i zvanično u kućnom pritvoru

„Mi ćemo obezbijediti Hamzi sve što traži da živi komforno, ali neće imati prostor koji je jednom zloupotrijebio da uvrijedi naciju, njene institucije i svoju porodicu, da podrije stabilnost Jordana“.

  • Šareni svijet

  • 19. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 0

Kralj Jordana Abdulah Drugi javno je potvrdio neslaganje sa svojim polubratom i formalizovao kućni pritvor tog bivšeg prijestolonasljednika, označivši ga “nestalnim” u oštro intoniranom pismu objavljenom u četvrtak.

Kako je navedeno, kralj je odobrio pritvaranje princa Hamze u njegovoj palati i ograničio mu komunikacije i kretanje, a kao razlog naveo „nestalno ponašanje i aspiracije“ svog polubrata.

„Mi ćemo obezbijediti Hamzi sve što traži da živi komforno, ali neće imati prostor koji je jednom zloupotrijebio da uvrijedi naciju, njene institucije i svoju porodicu, da podrije stabilnost Jordana“, napisao je kralj.

Pismo je najnovije poglavlje u svađi na dvoru. Mlađi član kraljevske porodice je najprije stavljen u pritvor i unutrašnji nesporazumi su dospjeli u javnost, što se ranije nije dešavalo.

(Agencije) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...