FRANCUSKI PREDSJEDNIK ZABRINUT: Upozorio na širenje ukrajinskog rata na susjedne zemlje

Macron je apelovao na evropske čelnike da daju brzi početni odgovor na moldavsku molbu za članstvom u Evropskoj uniji.

  • Svijet

  • 19. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 2

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ponovio je zabrinutost rizikom širenja rata u Ukrajini na okolne zemlje, dok je pohvalio predsjednika Moldavije, ukrajinskog susjeda.

Macron je izjavio u četvrtak da “širenje sukoba na susjedne zemlje ne može biti isključeno”, ukazujući na “nedavne incidente” u regiji Moldavije, Transdnjestriji, gdje su ruski vojnici već raspoređeni i gdje su zabilježene eksplozije.

"Francuska ostaje posebno osjetljiva na sigurnosnu situaciju u regiji", izjavio je francuski lider.

On je pohvalio moldavsku pomoć izbjeglicama iz Ukrajine.

Ta mala, prozapadna bivša sovjetska republika suočava se s prilivom izbjeglica.

Macron je apelovao na evropske čelnike da daju brzi početni odgovor na moldavsku molbu za članstvom u Evropskoj uniji, prenosi AP.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...