ŠAROVIĆ PORUČIO DODIKU: "Umjesto da objasni građanima kako se BiH 'ispod žita' pridružila zemljama koje su uvele sankcije Rusiji"

(...) a što je potvrdio i predsjednik Srbije i Josep Borrell, visoki predstavnik za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku EU, Dodik napada i galami po svom ustaljenom metodu skrivanja istine."

  • Politika

  • 19. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 1

"Ponovo, kada se svim silama pokušava sakriti istinu,  aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, služi se napadima, psovkama i lažnim "patriotskim floskulama", kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

On naglašava da je količina primitivnog jezika od strane Dodika postaje sve veća i veća, dok je argumenata sve manje i manje.

"Umjesto da objasni građanima kako se BiH "ispod žita" pridružila zemljama koje su uvele sankcije Rusiji, a što je potvrdio i predsjednik Srbije i Josep Borrell, visoki predstavnik za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku EU, Dodik napada i galami po svom ustaljenom metodu skrivanja istine", kazao je Šarović i dodao:

"Na njegovu (Dodikovu) žalost i pored njegove galame, istina je uvijek glasnija. Jasno je da se sankcije uvode skriveno i da predstavnici institucija Republike Srpske u sklopu BiH saglasne za uvođenje sankcija protiv Rusije koje su do sada predložene", navodi Šarović. 

Lider SDS kaže da je "uzalud prazna galama, uzalud demagogija o tome ko treba da nas vodi".

"Vodite nas evo više od deceniju, a doveli ste nas do praznih sela i gradova, do najbrže inflacije i najmanjih prosječnih primanja, do zadnjeg mjesta na putu u EU i do vrha ljestvice najkorumpiranijih zemalja Evrope. Usput, ja nikada svojom rukom nisam prenio nijednu nadležnost na nivo BiH niti sam se za razliku od nekih, slikao sa Madeleine Albright i I drugim "prijateljima" Republike Srpske. I uvijek ću sa takvim kao Vi rado stati na kantar patriotizma", kazao je Šarović, navodi se u saopćenju SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...