KONKURS ZA IZBOR GLAVNOG TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BiH: Najveću pažnju...

Na Pravnom fakultetu u Sarajevu, 2020. godine odbranio je doktorsku disertaciju na temu “Vještačenje u parnici”.

  • Društvo

  • 20. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 3

Konkurs za izbor glavnog tužitelja Tužilaštva BiH završava se danas, a prema saznanjima Patrije stigle su četiri prijave i to od vd glavnog tužitelja Milanka Kajganića, tužitelja Tužilaštva BiH Miroslava Janjića i Diane Kajmaković i šefa detašmana FUP-a u Zenici Nermina Šehovića, čija je kandidatura privukla i najviše medijske pažnje.

Pažnju javnosti privukao je svjedočenjem pred Sudom BiH u slučaju Memić, prenosi 072info.com..

Šehović je rođen 26.05.1977. godine u Sarajevu. Kao najbolji učenik XXIII klase - generacije završio je četverogodišnje obrazovanje u Centru za obrazovanje kadrova unutrašnjih poslova MUP-a R BiH, nakon čega je 2001. godine diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a potom na istom fakultetu 2009. godine magistrirao, gdje je na katedri Građanskog prava, odbranio rad na temu ”Dokazna sredstva u parničnom postupku” te potom i na katedri Krivičnog prava, specijalizirao odbranom specijalističkog rada na temu: ”Vještačenje u istragama krivičnih djela protiv života i tijela - Studija slučaja u Kantonu Sarajevo”.

Na Pravnom fakultetu u Sarajevu, 2020. godine odbranio je doktorsku disertaciju na temu “Vještačenje u parnici”.

Položio je i pravosudni ispit pred Komisijom za polaganje pravosudnog ispita Ministarstva pravde BiH, a potom i advokatski ispit pred Komisijom za polaganje advokatskog ispita Advokatske komore F BiH.

Tijekom svoje karijere završio je više domaćih i međunarodnih obuka visokih razina, među kojima je i FBI obuka.

On je bio član Ad hoc komisije Skupštine Kantona Sarajevo koja je radila na utvrđivanju propusta u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije u slučaju “Dženan Memić”. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...