FUP I TUŽILAŠTVO SPROVODE AKCIJU "ASSAULT": 26-godišnjaku pretresli imovinu zbog porezne utaje

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine pravnog lica u vlasništvu M. M. (1996).

  • Hronika

  • 20. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 0

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su u četvrtak, 19. maja operativno-taktičku akciju „Assault“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Porezna utaja“ iz člana 273. stav 3., a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine pravnog lica u vlasništvu M. M. (1996) iz Žepča, te je tom prilikom pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija o poslovanju, mobilni telefoni, registarske oznake i saobraćajne dozvole, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnog djela.

Lice se sumnjiči da je određeni vremenski period izbjegavalo plaćanja propisana poreznim zakonodavstvom Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno doprinosa socijalnih osiguranja i druge obaveze.

Nakon izvršenog pretresa i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalong tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja počinjenih krivičnih djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...