PUKLA BRUKA: Trolejbus iz Bjelorusije koji je kupila Vlada KS pokvario se već na probnoj vožnji, putnici razočarani

Razočarani putnici su javili da se trolejbus pokvario na Alipašinom Polju i da je odvezen u garažu uz pomoć kamiona.

  • Mini market

  • 20. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 1

Danas je pet novih trolejbusa izašlo na ulice Sarajeva kako bi građani imali kvalitetniju uslugu javnog prijevoza. No, u poslijepodnevnim satima jedan novi trolejbus je morao biti odšlepan u garažu, javlja Klix.

Razočarani putnici su javili da se trolejbus pokvario na Alipašinom Polju i da je odvezen u garažu uz pomoć kamiona.

Kako saznaje "Klix" iz GRAS-a, na kompjuteru trolejbusa se pojavila greška, a vozač nije želio rizikovati s obzirom da je riječ o novom vozilu te je pozvao tehničku službu GRAS-a kako bi ustanovili u čemu je problem.

Vozilo bi se, prema trenutnim informacijama, uskoro trebalo vratiti u funkciju.

Inače, iz Vlade KS jutros je navedeno da će se građani u novim vozilima moći voziti besplatno do 6. juna, do kada su testne vožnje s putnicima. Vlada Kantona Sarajevo je inače kupila ukupno 35 novih vozila, međutim, nisu još svi stigli u BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...