FRANCIS BOYLE, PRVI BH. AGENT PRED MEĐUNARODNIM SUDOM PRAVDE: "BiH treba tužiti Hrvatsku za zločine; Za razliku od svog oca, Bakir prihvata malu..." (VIDEO)

(...) muslimansku državu, muslimanski Bantustan.

  • Politika

  • 21. Maj 2022  21. Maj 2022

  • 9

Francis Boyle, jedan od vodećih svjetskih pravnika, ekskluzivno otkriva: "Tužbu protiv Srbije za genocid sam dobio 1993.,a 1994. godine su me otpustili, a ni dinara nikada nisam uzeo. BiH ne bi preživjela podjelu, ne treba mijenjati Dejton, samo Ustav BiH".

Boyle, prvi bh. agent pred Međunarodnim sudom pravde kaže i da je "revizija presude protiv Srbije namjerno sabotirana, kriv je Sakib Softić".

U intervjuu na Face TV-u sa Senadom Hadžifejzovićem kaže i da je "ovo što sada traže predstavnici Hrvata nastavak Owen-Stoltenbergovog plana" i da je to "podjela BiH na tri dijela". 

"Za razliku od svog oca, Bakir prihvata malu muslimansku državu, muslimanski Bantustan. Uvjerio sam Aliju da odbaci muslimanski Bantustan. Nisam radio s Bakirom, ali je on bio pomoćnik svog oca.

Zašto bi on sada prihvatio nešto što je njegov otac odbio!? Cijeli svijet nas je poslao u Ženevu da budemo uništeni.

Alija Izetbegović je bio iskreni musliman, ali je bio kosmopolita. Tražio je od mene da ispregovaram Švicarsku za BiH", rekao je Boyle, a kompletan intervju pogledajte ovdje.

(Face TV)   

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...