KOJEM DODIKU VJEROVATI: Milorad svako malo mijenja retoriku, sad je opet na zapadnoj politici (VIDEO)

U roku od dva mjeseca Dodik je ponovo promijenio retoriku.

  • Politika

  • 21. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 5

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, sastao se juče sa general-pukovnikom EUFOR-ove misije Altea u BiH Brajsom Hudetom i poručio da EUFOR i Altea imaju njegovu podršku, piše RTV BN.

Međutim, ne tako davno je Milorad Dodik o ovoj misiji govorio suprotno. Ovo je još jedan primjer nedosljednosti i mijenjanja izjava u odnosu na dnevnopolitičke potrebe, kažu predstavnici opozicije.

U roku od dva mjeseca Dodik je ponovo promijenio retoriku. Nakon sastanka sa general-pukovnikom EUFOR-ove misije ALTEA, Dodik je na Tviteru objavio da u potpunosti podržava ovu misiju i da će to raditi i u budućnosti.

Kada je u pitanju mogućnost zastoja u odlučivanju u Vijeću sigurnosti, gdje bi se nastavku ove misije mogla usprotiviti Rusija, zanimljivo je i to što je Dodik ispod izjave napisao da će Predsjedništvo od Evropske unije zatražiti da ALTEA nastavi svoju misiju u Bosni i Hercegovini.

Međutim, prije samo mjesec i po dana, Dodik je o ovoj misiji imao suprotan stav.

Na Dodikovu potpunu promjenu mišljenja u mjesec i po dana stiže reakcija opozicionih političkih partija. Ovakvi zaokreti, kažu u PDP-u, jasno pokazuju da Dodik osim što mijenja mišljenja o bitnim pitanjima na dnevnoj bazi, sve više se okreće zapadnoj politici.

Dodik je u prethodnim mjesecima prvo govorio da nema ništa protiv ove misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini. Potom je promijenio priču i počeo kritikovati prisustvo evropske vojske u BiH, da bi na kraju ponovo napravio zaokret u svojim stavovima i dao podršku ovoj misiji. Politikolozi kažu da Dodik ponovo pravi zaokret ka zapadu, što kako navodi struka, pokazuje i kakva je sudbina gromoglasnih najava o vraćanju nadležnosti Republike Srpske.

Ključno je pitanje , kaže Antić, kako će Dodik svojim biračima da objasni najnovije zaokrete u važnim političkim pitanjima, koji su krajnje različiti u odnosu na njegovu retoriku u prethodnim mjesecima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...