SUPER UVOD U NEDJELJNI RUČAK: "Zlatna" supa sa...

(...) "kuglicama".

  • Gastro

  • 22. Maj 2022  22. Maj 2022

  • 0

Potrebno je:

450 g pilećeg mesa za supu

1 crni luk

1 paškanat

1 mrkva

po ukusu soli i bibera

po ukusu suhog biljnog začina

100 g kuglica za supu

Priprema: 

1. Meso oprati, povrće očistiti, oprati i narezati na komade.

2. Staviti u šerpu i naliti sa 1,5 l hladne vode. Staviti supu da se kuha na tihoj vatri. Začiniti po ukusu.

3. Kada je povrće skuhano, kao i meso, procijediti supu.

4. Meso odvojiti od kostiju, povrće takođe u posebnu posudu.

5. U procijeđenu supu vratiti iscjepkano meso, dotjerati joj ukus suhim biljnim začinom.

6. Tik pred služenje, ubaciti kuglice za supu, poklopiti šerpu, da omekšaju, ali ne previše i poslužiti. Drugi način je da svako sebi stavi u tanjir onoliko kuglica koliko želi, promiješa i sačeka nekoliko minuta da omekšaju...

Najbolje je da se ova supa pojede odmah, jer od dužeg stajanja kuglice previše omekšaju. 

Prijatno!:) 

(Recepti.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...