PANIKA U REDOVIMA ČOVIĆEVOG HDZ-a: "Ahmetović gura rezoluciju Bundestaga o građanskom uređenju BiH!"

Mostarski portal tvrdi da je riječ o vrlo opasnoj incijativi koja je pred samim krajem a navodno bi mogla doživjeti velike kritike iz Evropske Unije “jer ima rušilački faktor samih temelja naše zemlje”. 

  • Mini market

  • 22. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 14

Mostarski "ABCportal" piše da njemački političar bosanskih korijena Adis Ahmetović "već neko vrijeme igra vrlo opasne igre sa našom zemljom Bosnom i Hercegovinom".

"Ovih dana na njegovu incijativu mogla bi biti izglasana rezolucija u Bundestagu kojoj bi se mogle pripisati jasne namjere rušenja samih temelja naše zemlje. Zapravo radi se o mantri kako treba ukinuti konstitutivne narode i uspostaviti građanski koncept što bi moglo dovesti do teških sukoba unutar BiH", piše portal pod HDZ-ovom konrolom. 

Mostarski portal tvrdi da je riječ o vrlo opasnoj incijativi koja je pred samim krajem a navodno bi mogla doživjeti velike kritike iz Evropske unije “jer ima rušilački faktor samih temelja naše zemlje”. 

Ahmetović je, piše "ABCportal" takve stavove potvrdio i portalu Klix “gdje je iznio niz budalaština”. Ovaj portal blizak Draganu Čoviću se hvali da je već puno puta pisao da ovom njemačkom političaru mora biti zabranjen ulaz u BiH. 

ABCportal / Screenshot

U dokumentu rezolucije, do kojega je došao portal Istraga.ba, navedeno je da "načelo legitimnog predstavljanja" treba odbaciti, a da bi stvaranje trećeg entiteta o kojem se govori ugrozilo teritorijalni integritet BiH.  

"Pozicija njemačke vlade je nedvosmislena. Mi stojimo na strani demokratskih sustava koji se temelje na građanstvu. Samo prevazilaženjem etničkih podjela u državi, će ona moći postići politički, društveni i ekonomski uspjeh", istakao je Ahmetović koji je, prema portalu ABC, “ovom izjavom potkopao temelje naše zemlje”.

Portal piše da je Ahmetović bosanski musliman i da njegova priča “ide u korist radikalnim Bošnjacima koji uporno žele oduzeti prava drugim narodima u BiH i tako zagospodariti našom Bosnom i Hercegovinom”. 

Budući da su opći izbori u BiH raspisani, ali novac za njihovu provedbu još uvijek nije osiguran, Ahmetović podržava stavove visokog predstavnika u našoj državi da je financiranje izbora zakonska obaveza, te da je Vijeće ministara dužno odobriti novac za njihovo održavanje. 

"Podržavamo visokog predstavnika Christiana Schmita i dijelimo njegove stavove. Izbori u jesen 2022. godine u BIH će biti održani. Poduzet će se sve potrebne mjere. Mi kao SPD i ja kao glavni izvjestitelj njegove parlamentarne grupe za Zapadni Balkan također smo to veoma jasno istakli prošle srijede kada je Schmit bio gost Odbora za vanjske poslove", kazao je Ahmetović. 

Istakao je da njemačka vlada stoji uz BiH i njen narod, kao i da je potrebno uvesti sankcije onima koji rade na njenoj dezintegraciji. 

"Najsnažnije osuđujemo pokušaje secesionizma. Dodik i Čović trebaju biti sankcionirani zbog pokušaja da podijele državu", zaključio je žutokljunac a da se nije niti zakašljao. 

"Ovo neprijateljsko djelovanje njemačkog političara izazvati reakcije slobodarskih naroda u BiH koji će upozoriti međunarodnu zajednicu na neprijateljsko djelovanje Ahmetovića i Njemačke", zaključuje Čovićev portal. 

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...