IVICA PULJIĆ OTKRIVA: „Ili Hrvati i Srbi nisu htjeli biti tamo ili Izetbegović nije htio da Hrvati i Srbi budu tamo“?

Puljić se osvrnuo na nepoznate detalje oko prijema BiH u UN-u 1992. godine.

  • Mini market

  • 23. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 7

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, osvrnuo se na događaje od prije 30 godina.

-Oko prijema BiH u UN-u 1992. godine: Ja sam rekao da su u našoj loži bila 4 čovjeka iz SDA i da nije bilo nikoga od Hrvata i Srba. I nije bilo. Ivica Mišić je postao zamjenik ambasadoru Muhamedu Šaćirgeboviću, ali nije bio u loži na ceremoniji. Evo dokaza:

-22.05.1992. UNGA Na sjednici Glavne skupštine UN-a, na kojoj je BiH primljena u UN, Bosnu i Hercegovinu su zastupala četiri čovjeka. Dvojica Šaćirbegovića, jedan Silajdžić i jedan Irfan Ajanović. Ili Hrvati i Srbi nisu htjeli biti tamo ili Izetbegović nije htio da Hrvati i Srbi budu tamo, zapitao se Puljić, te dodao:

-Prijem BiH, Hrvatske i Slovenije u UN, 22.5. 1992. godine. Cijelu smo prethodnu noć prebacivali opremu na šesti kat televizije gdje su naši sjajni inženjeri uspjeli, uz pomoć HTV-a, dobiti signal. Tako smo imali izravan prijenos iz Ujedinjenih Naroda. Bili smo jako ponosni, poručio je Puljić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...